Deel dit artikel
-

Talpa via investering in retaildata

Talpa Media Investments neemt een belang in de appmaker achter de betaal- en loyalty-app OK. Daarmee krijgt het indirect zicht op de transacties in omnichannel retail.

Met de investering schaart Talpa zich als eigenaar naast investeerder Reggeborgh, het fonds van wijlen miljardair Dik Wessels, uit Rijssen.

De investment director daar, Wilco Rietberg, zegt in een toelichting: “Bij voorkeur [bouwen we] met partijen die niet alleen financieel, maar ook qua expertise iets kunnen toevoegen. Talpa beschikt, zoals bekend, over een grote variatie on- en offline mediakanalen met massabereik. Daarnaast levert Talpa als aandeelhouder ook een creatieve bijdrage aan content ontwikkeling voor en met OK.”

De app OK moet een soort Zwitsers zakmes in de retail zijn. Gebruikers vinden er een app in om mee te betalen in winkels en webwinkels maar ze kunnen er ook hun klanten- en spaarkaarten in stoppen en eventueel tickets voor toegang tot gelegenheden.

Voor een investeerder als Talpa, dat een steviger positie in e-commerce wil krijgen, kan dit interessant zijn omdat OK een rijke databron kan zijn. Het positioneert zich als een spin in het web bij winkel in offline en online winkels.

Mobiel en digitaal betalen wordt in Nederland door weinig bedrijven en consumenten gezien als een probleem dat een oplossing behoeft.

Een concurrent als Stocard kiest ervoor om op dit moment louter klanten- en spaarkaarten via de app te ontsluiten.

Waar het goed gewaardeerde Stocard eind 2019 op drie miljoen Nederlandse gebruikers hoopt, staat voor OK de teller in de Android Store op enkele tienduizenden. Bovendien geven klanten de app gemiddeld een 2,7 op een schaal van 5.

Het is niet bekend onder welke voorwaarden Talpa de investering doet.

Foto: Giuseppe Milo (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond