Deel dit artikel
-

TamTam koopt Expand Online

Internetbureau TamTam neemt online marketingbureau Expand Online over. De diensten van de bedrijven passen bij elkaar en de culturen sluiten goed op elkaar aan.

Vandaag maakt TamTam zijn tweede overname van dit jaar bekend. In het voorjaar kocht het branchegenoot Supersteil en nu rijgt het Expand Online aan zijn ketting. De bedrijven blijven onder eigen naam en los van elkaar opereren, al schuiven de organisaties wel – letterlijk – naar elkaar toe.

De overname wordt nu pas bekendgemaakt, maar vond plaats op 17 augustus. TamTam heeft met Expand Online nu tweehonderd medewerkers en een gezamenlijk omzet van twintig miljoen euro. Beide bedrijven werkte de afgelopen jaren al samen aan klanten als FloraHolland, de Hogeschool Rotterdam en Ziggo.

Hoeveel geld met de transactie is gemoeid, houden de bedrijven voor zich.

Medeoprichter Paul Manuel van TamTam: “Zij zorgen voor het bezoek en wij voor de conversie. Zo kun je ons het best zien.” De komende tijd zullen de bedrijven beter op elkaar worden aangesloten. Dat leidt er toe dat TamTam uit Delft vertrekt en zich in Rotterdam met Expand Online zal vestigen zeer dichtbij Centraal Station. Buurtgenoten zijn onder meer Coolblue, Mangrove, Yourzine, Fabrique en het startupcentrum van CIC.

TamTam en Expand Online zullen onder eigen naam blijven opereren en klanten van de een hoeven niet per se de diensten van de ander af te nemen. Wel zal er volgens Manuel worden gewerkt aan een gezamenlijke propositie. “Rustig aan. We gaan eerst dit jaar bij twintig klanten kijken of dit voor elkaar kunnen krijgen.”

In Amsterdam blijft het andere kantoor, al wordt daarvoor naar een nieuwe locatie gezocht.

Willem Blom, Managing Partner Expand Online: “De afgelopen zeven jaar is Expand Online enorm hard gegroeid en deze samenwerking zorgt ervoor dat we onze teams en diensten kunnen blijven ontwikkelen en uitbreiden.”

Dimi Albers, Managing Director TamTam: “Conversie en slim gebruik van data zijn super belangrijk bij het ontwikkelen van online diensten. Het samenvoegen van beide bureaus zorgt dat we hier nog meer aandacht aan kunnen besteden bij de digitale transformatie van onze klanten.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond