Deel dit artikel
-

TamTam met nieuw overkoepelend label: Dept

Digitaal bureau TamTam heeft een nieuw merk opgericht van waaruit het zijn nationale en internationale groeiplannen gaat uitvoeren. Onder de vlag Dept wordt de komende periode tevens een aantal overnames gedaan, zo vertellen directieleden Dimi Albers en Paul Manuel.

Van een echte naamsverandering is voorlopig geen sprake. Dept, wat je uitspreekt als ‘dept’ en niet als ‘department’, wordt een co-brand. De bestaande labels worden ‘part of Dept’. Naast TamTam zijn dat: Expand Online, a friend of mine en Second Degree.

Bij de naamkeuze is gezocht naar een manier om de onderlinge samenhang te benadrukken, maar de individuele identiteit en operationele zelfstandigheid te behouden. “We wilden een uniek woord, iets waar het woord digital niet in zat en gaat over iets als groep samendoen”, vertelt Managing Director Albers.

Albers en Manuel lichten de nieuwe naam toe in de nieuwe Emerce Magazine die vandaag verschijnt.

De introductie van Dept hangt direct samen met het groeiproces waar TamTam doorheen gaat. Vorig jaar stapte Waterland in om de groeiplannen te helpen faciliteren. De investeerder werkt volgens een ‘buy and build’-strategie.

Met TamTam wordt een kralenketting van nationale en internationale bedrijven gevormd. Dat leidde afgelopen periode tot de ovenames van Expand Online, Supersteil, a friend of mine en Second Degree. Momenteel wordt naar Duitsland en Engeland gekeken, markten die tien tot vijftien keer groter zijn dan Nederland.

Vandaag maakt het bedrijf de overname bekend van Building Blocks. Dat heeft vestigingen in Manchester, Boston en Zaragoza. Hiermee haalt Dept extra kennis in huis op het gebied van onder andere Sitecore en SDL Tridion. Building Blocks staat bekend om zijn ervaring met de uitrol van technisch complexe, internationale platformen. Er werkt ruim 75 man. Het bedrijf zag de omzet afgelopen jaar groeien met 19 procent.

Over de vorm van de nog missende kralen: een e-commercebouwer, een dataspecialist, een contentbedrijf en innovatieve startups in virtual reality en artificial intelligence.

Wanneer de eerste grote buitenlandse overname is getekend, hebben de Dept-bedrijven samen zo’n 340 man in dienst en een gezamenlijke omzet van 45 miljoen euro. Op termijn moet dat bedrag zijn verdubbeld en richting de honderd miljoen euro gaan.

TamTam staat op het punt een nieuw kantoorpand in Amsterdam te betrekken en viert over enkele maanden ook de opening van de nieuwe locatie in Rotterdam bij Centraal Station.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan

“Hiermee haalt Dept extra kennis in huis op het gebied van onder andere:”
en ook van FirstSpirit, Content Integration Platform van e-Spirit.
To create extraordinary customer experiences and appealing corporate websites, for success-oriented digital marketing, targeted content marketing, engaging e-commerce platforms, mobile websites and/or enterprise portals with high user acceptance.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond