Deel dit artikel
-

Taxibedrijf Lyft dagvaart oud-COO wegens bedrijfsspionage

De concurrentie tussen taxibedrijven Lyft en Uber begint cowboy-achtige trekjes te vertonen. Lyft gaat zijn voormalige COO Travis VanderZanden voor het gerecht slepen nu hij is overgelopen naar Uber en 98.000 vertrouwelijke bestanden heeft meegenomen. Daaronder bevinden zich ook het driejarenplan van Lyft, financiële data en groeiplannen.

VanderZanden, ondanks de naam geen Nederlander, is kort geleden naar Uber vertrokken. Hij had al langere tijd onenigheid met de oprichters van Lyft en is in augustus opgestapt. Hij zou een geheimhoudingsverklaring hebben getekend die hij zou hebben geschonden door bestanden uit Dropbox te vissen, zo luidt de aanklacht.

Lyft en Uber zijn in een hevige (prijzen)oorlog met elkaar verwikkeld, waarbij men onder meer achter elkaars rug om chauffeurs wegkaapt. Lyft opereert op dit moment alleen in grote Amerikaanse steden.

Lyft zit het de laatste tijd toch al niet mee: in Houston heeft men de activiteiten tijdelijk moeten staken vanwege regulering. Daarnaast was Lyft een dezer dagen betrokken bij een fataal ongeluk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond