Deel dit artikel
-

Taxichauffeurs demonstreren vandaag tegen Uber

Taxichauffeurs uit Amsterdam en Rotterdam gaan dinsdag demonstreren in Den Haag tegen Uber. Zij willen een stop op het aantal taxichauffeurs in hun stad.

Aanleiding zijn de recente dodelijke ongevallen waarbij Ubertaxi’s betrokken waren. Ook moeten er bovengrenzen worden ingevoerd voor taxi’s in de grote steden. Het aantal actieve taxi’s in Amsterdam is de laatste jaren hand over hand toegenomen, mede door de komst van Uber.

Na een reeks ongelukken met Uber-chauffeurs, waarvan drie en mogelijk zelfs vier met een dodelijke afloop, heeft Uber zelf al maatregelen genomen. Er komt een minimumleeftijd van 21 jaar, en wie wil rijden voor Uber moet minstens een jaar zijn rijbewijs hebben.

Amsterdamse taxi’s rijden vanaf 11.00 uur vanaf verschillende plekken in de stad in colonne naar Den Haag. Daarbij willen ze een snelheid aanhouden van 60 kilometer per uur, meldt het ANP.

De Amsterdamse taxichauffeurs lijken deels geïnspireerd door de protesten tegen Uber in Spanje. Naar aanleiding daarvan heeft de Catalaanse regering maatregelen genomen.

Deel dit bericht

1 Reactie

M.Amghar - Uber taxi chauffeur

3×Sorry er is iets mis met dwars liggen voor de toekomstige

technologie en gerechtigheid tussen de klant en de chauffeur

Ik vind het jammer dat sommige chauffeurs niet willen accepteren

Wat er bedoeld wordt met uber.uber is maar een naam .

Het gaat hierom een waterdichte en veilige werk wijze tussen klant en

Chauffeur. is beetje hard werken voor je centjes maar je u krijgt wat

voor terug

Met vriendelijke groet aan iedereen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond