Deel dit artikel
-

Taxideeldienst ViaVan begonnen in Amsterdam

Terwijl taxichauffeurs zich boos maken over Uber, is de Amerikaanse taxideeldienst ViaVan stilletjes in Amsterdam begonnen.

Via een app worden passagiers gekoppeld aan andere passagiers die dezelfde eindbestemming hebben en daardoor hun rit kunnen delen.

ViaVan ontwikkelde de dienst aanvankelijk voor New York in 2012. Men startte destijds met vijf busjes. Inmiddels rijdt ViaVan ook in Chicago en Washington. ViaVan is ook bezig met de uitrol in Europa, onder meer in Berlijn en Londen.

In Amsterdam werkt ViaVan samen met Mercedes-Benz. Ritten binnen de ring van Amsterdam kosten 5 euro per rit per persoon.

De komst van ViaVan naar Nederland was eigenlijk al duidelijk na diverse advertenties in LinkedIn. Het bedrijf heeft een Nederlandse vennootschap opgericht. Het bedrijf zoekt momenteel Nederlandse chauffeurs.

Deel dit bericht

3 Reacties

Frans Griese - Taxi TOF

Is het mogelijk om bij Viavan aan te sluiten?

Viavan

Werkt erg goed en is een stuk goedkoper dan Uber. Je krijgt nu tijdelijk 20 euro gratis tegoed (4 gratis ritten) van ze met promo code: jasper8k4

ViaVan Amsterdam

Sinds kort is er ook een Nederlandse versie, speciaal voor Amsterdam, van de ViaVan website beschikbaar. Op de website is informatie te vinden over de app, chauffeur worden, de ViaPass opties, vervoer van/naar schiphol en de blog. Klik op de naam ViaVan Amsterdam (links van de datum) om de website te bezoeken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond