Deel dit artikel
-

Taxidienst Uber van start in Rotterdam

De luxe taxidienst Uber zet de deuren open in Rotterdam. De havenstad is de tweede stad waar particulieren en zakenlui met een druk in de app een taxi bestellen en achteraf automatisch te betalen.

Zojuist maakte Uber bekend dat het de testperiode in een deel van het Rijnmondgebied is gestart. Een nog klein aantal vooraf gescreende privé-chauffeurs komt op afroep in no time op verzoek aanrijden. In de komende weken en maanden zal het aantal vervoerders uitbreiden, waardoor gebruikers meer keuze en sneller vervoer krijgen.

Uber werkt on-demand. Dat houdt in dat na het bestellen van een rit de passagier de chauffeur ziet arriveren in de app. Bij aankomst op bestemming, wordt de rit afgeschreven van de gekoppelde creditcard of PayPal-account. De factuur, inclusief gereden route, wordt verstuurd via e-mail. Door gebruikers na iedere rit de chauffeur te laten beoordelen kan Uber de kwaliteit van de service altijd garanderen.

Wanneer Rotterdam goed draait, breidt Uber uit naar andere Nederlandse steden.

Eind 2013 zei bedrijfsleider Niek van Leeuwen tegen Emerce dat de omzet maandelijks met 25 procent groeit.

De nationale en internationale groei van de taxidienst verloopt niet zonder hobbels. Het bedrijf maakt gebruik van beschikbare capaciteit van lokaal reeds actieve professionele vervoerders. De toetreding van de nieuwe vervoerder wordt op meerdere markten niettemin met argusogen bekeken.

Het bedrijf ontving in de zomer van 2013 nog een kapitaalinjectie van 258 miljoen dollar van onder meer Google Ventures. Daarvoor had de Nederlanders Kees Koolen al in het bedrijf geïnvesteerd.

Koolen is voormalig directievoorzitter van Booking, dat in 2005 voor 135 miljoen dollar in handen kwam van Priceline. De ondernemer is adviseur van Uberbaas Travis Kalanick. In het maartnummer van Emerce magazine vertelt hij hoe en waarom hij zo vroeg in contact kwam met de – toen nog – jonge starter.

Amsterdam is hoofdkantoor voor de niet-Amerikaanse activiteiten van Uber. De vacaturelijst laat zien dat het bedrijf vooral op zoek is naar internationale financieel experts.

Deel dit bericht

5 Reacties

Brouwer

Prachtige service! Zowel in Amsterdam als in Londen gebruikt en altijd een prachtige ervaring. Snel uitproberen!Iiedereen met deze link voor 20 euro korting (dus een gratis gemiddeld ritje in Rotterdam): https://uber.com/invite/31zba

Erwin Boogert

Brouwer, jij krijgt toch ook e20 per referral?

Brouwer

Beste Erwin,
Een nieuwe gebruiker krijgt 20 euro krediet voor de eerste rit en als er daadwerkelijk gereden is krijg ik inderdaad ook 20 euro tegoed. Een win win situatie dus!

Jean Gillet

Wat is de prijs per kilometer en eventueel andere kosten?

A.Valkenburg

goed nieuws!Ik(81)kan niet meer fietsen en bijna niet meer lopen.
om mij nog verder te isoleren heeft het CBR ook nog mijn rijbewijs ingepikt!
Hoe kan ik een Uber taxi bestellen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond