Deel dit artikel
-

TCA wil klap uitdelen aan Uber met nieuwe taxi-app

Taxicentrale Amsterdam gaat de concurrentie aan met Uber via een eigen nieuwe app in de Apple App Store. Met die app kunnen passagiers de dichtstbijzijnde taxi bestellen, en een keuze maken uit een normale taxi, een busje, ‘groene’ taxi of Schiphol-taxi. Betalen kan via de app, maar ook nog steeds cash of met pin bij de chauffeur.

De app is in een groot gebied te gebruiken, naast Amsterdam ook in Diemen, Duivendrecht, Ouderkerk a/d Amstel, Amstelveen, Lijnden, Badhoevedorp en Schiphol. Met 1500 chauffeurs denkt het bedrijf een maximale aanrijtijd van vijf minuten te kunnen garanderen.

Ook is het vanaf nu mogelijk om via de app de taxirit te beoordelen. Gebruikers van de app krijgen na bestelling of reservering van een rit de naam van de chauffeur en het kenteken van de taxi te zien.

Ook kan een klant berichten sturen aan de chauffeur om speciale wensen door te geven, bijvoorbeeld over het meenemen van extra bagage, huisdieren of een rolstoel.

Het Oostenrijkse Taxi.EU is de maker van app, waardoor het mogelijk is om in meer dan honderd steden, verdeeld over 13 Europese landen, een taxi te bestellen. Gebruikers van de TCA-app kunnen ook taxi’s bestellen in steden als Berlijn, Hamburg, Antwerpen, Istanbul en Praag.

De Android-versie is over een paar weken beschikbaar.

Deel dit bericht

8 Reacties

Ruud

Ik vond de oude app al geweldig maar dit is echt super

Mark

De uitgever is Austrosoft Weiss Datenverarbitung. Die maken ook de app voor RTC (Taxi Rotterdam). Die zitten nog op de oude versie. Het is een white label versie van een bestaande app. Verwarrend dat er ook nog een app is die Taxi.eu heet. Die is van een andere app-uitgever. Of het is de originele app van de leverancier.

Daan

Maar de grote vraag is natuurlijk kunnen ze ook de concurrentie aan op het gebied van de ritprijzen??
Want allemaal leuk en aardig zo’n nieuwe app. Als ze 2 keer zo duur blijven hebben ze er weinig aan denk ik..

Bram

TCA chauffeurs zijn echt schurken. Ze staan ook echt bekend om hun slechte service.
Daarnaast zullen ze waarschijnlijk niet onder de prijs van Uber draaien, al vind ik Uber ook steeds duurder worden.

Dennis

De app kan hetzelfde zijn en de ritprijs ook, toch blijf ik Uber gebruiken. Het belangrijkste argument is namelijk dat de chauffeurs van Uber veel beter zijn. Bij Uber voel ik mij klant, bij TCA ben je vee.

Mic

Wanneer gaat de overheid die achterhaalde vergunningen en taxistandplaatsen eens overal opheffen om eindelijk eens echte vrije concurrentie te krijgen?

Sebastiaan

Ik blijf bij de vertrouwde uber black, altijd zeer vriendelijke en zakelijke auto’s!!

Pim Battem

Het grote voordeel is wel dat je zowel met pin als cash betalen kan. Ik denk dat je de klant tegemoet komen kan met eenvoud. Zo is het super dat een klant berichten sturen kan aan de chauffeur. De taxibranche verdient een stevige boost.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond