Deel dit artikel
-

Techbedrijven vrezen deltavariant: kantoren blijven gesloten

Amerikaanse techbedrijven laten hun werknemers nog wat langer thuiswerken nu het aantal besmettingen van de deltavariant toeneemt. Facebook stelt de terugkeer naar kantoor van zijn Amerikaanse werknemers zelfs uit tot begin volgend jaar.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de meeste kantoren van techbedrijven in Verenigde Staten in september weer zouden opengaan. Facebook, een bedrijf met 60.000 werknemers, houdt er rekening mee dat het allemaal veel langer gaat duren. En dat zou dan gaan ook gaan gelden voor kantoren buiten de VS.

Ook Amazon en Microsoft hebben de terugkeer naar het kantoor uitgesteld. Microsoft wacht tot oktober, net als Apple en Uber.

Amazon hield rekening met een terugkeer in het najaar, maar dat wordt nu januari 2022. In maart hoefden werknemers in de distributiecentra van Amazon geen maskers meer te dragen als zij waren gevaccineerd.

Google stelt vaccinatie verplicht voor werknemers die weer in kantoor willen werken. Het bedrijf heeft wereldwijd 144.000 werknemers.

Het is niet zo dat de kantoren volledig gesloten zijn. Voor operationele doeleinden zijn werknemers nog wel aanwezig. Ze dragen in de meeste gevallen verplicht maskers.

Voor sommige bedrijven is thuiswerken evenwel de norm geworden. Dat was al het geval bij Twitter. Coinbase Global sloot zijn hoofdkantoor in San Francisco en Dropbox gebruikt zijn kantoren voornamelijk nog als vergaderruimte. Het is virtual first, zegt Dropbox CEO Drew Houston tegen Bloomberg.

Andere bedrijven hebben hun kantoren opnieuw ingericht met anti-viruswanden en zelfs buitententen en tipi’s.

Het thuiskantoor is zeker niet goedkoper voor de techbedrijven: zij draaien op voor extra kosten zoals airconditioning en verantwoorde werkmeubilair.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond