Deel dit artikel
-

Technieuwssite Bright van RTL naar sportuitgever PXR

Technieuwssite Bright maakt de overstap van RTL naar PXR, uitgeverij van Voetbal International, VoetbalPrimeur en GPblog. Maar ook met thema’s rondom ouderschap en entertainment.

Dat de site te koop stond was al eerder gemeld. Het merk past niet meer bij de strategische koers van RTL Nederland. PXR ziet de titel evenwel als verbreding van de categorie mannen en sport.

Bright, in 2005 opgericht door Emerce-bedenker Oscar Kneppers, was sinds 2015 onderdeel van RTL Nederland. Onder de vleugels van PXR zal het tech-mediamerk zich de komende jaren verder positioneren als ‘marktleider op het snijvlak tussen tech en lifestyle’.

Wel moet het merk weer helemaal opnieuw worden opgebouwd. De naam Bright was binnen RTL al grotendeels verdwenen in het nieuwsaanbod en werd alleen nog op sociale media gebruikt.

Op TikTok heeft Bright 488.000 volgers, op YouTube 307.000, op Facebook 61.000 en op Instagram 47.000.

Vanaf vandaag is de titel weer te vinden op een eigen opvallend sober opgemaakte site bright.nl. Het complete archief van onder RTL geschreven artikelen is meeverhuisd.

Er gaat een nieuwe Bright-app komen, voor iOS en Android, en er komt een uitbreiding van de Bright Podcast. Ook wordt een ‘reboot’ van evenementen als Bright Day en Bright Night overwogen.

Hoeveel PXR heeft betaald voor de titel is niet bekendgemaakt.

Deel dit bericht

1 Reactie

Seb

Fijn om te zien dat Bright terug is van niet ver weggeweest. Het was ontzettend zonde dat RTL deze titel minimaliseerde na een mislukt RTL Z-platform en niet in z’n originele vorm liet voortbestaan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond