Deel dit artikel
-

Telco Orange sluit satellietdeal OneWeb

Mobiele klanten van telecombedrijf Orange hebben binnenkort ook in de meest afgelegen gebieden van de wereld gewoon bereik met hun telefoon.

Daarvoor kunnen ze gebruikmaken van het satellietnetwerk van OneWeb. Dat bedrijf heeft iets meer dan vijfhonderd nodes in een baan om de aarde.

Orange en OneWeb maakten gisteren hun samenwerkingsverband bekend. De partijen werkten al samen op het gebied van datacommunicatie en breiden het geografisch bereik daarvan uit. Orange is actief in Europa, Zuid-Amerika en Afrika en ontsluit zijn klanten daar als daar geen normaal, aards telecomsignaal beschikbaar is.

Wat klanten concreet kunnen verwachten op welke tijdshorizon is nog niet duidelijk. Technisch gezien heeft OneWeb nog niet de capaciteit om spraak en data aan te bieden op een schaal die vergelijkbaar is met ‘aardse telecom’. Hetzelfde geldt voor de satellietnetwerken van Starlink en Globalstar. In deze fase kunnen gebruikers van hun netwerken sms’en en misschien kleine fotootjes opsturen. In de komende jaren wordt die bandbreedte wel uitgebreid.

Foto: Media Gamut (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond