Deel dit artikel
-

‘Tele2 kan niet zelfstandig overleven in Nederland’

Tele2 kan zelfstandig niet overleven op de Nederlandse markt. Dat vertelde Tele2-directeur Anders Nilsson op een telecomcongres in Barcelona. Het grootste probleem is volgens Nilsson dat Tele2 niet goed vaste en mobiele diensten kan combineren en daardoor een achterstand heeft.

Tele2 en T-Mobile willen fuseren, maar de Europese Commissie lijkt er geen brood in te zien. Over twee weken wordt het definitieve oordeel verwacht. Het heeft er alle schijn van dat de commissie de overname afkeurt.

T-Mobile heeft, anders dan KPN en VodafoneZiggo, geen eigen vaste netwerken. Met de extra inkomsten die Tele2 genereert zou het bedrijf een eigen glasvezelnetwerk kunnen aanleggen.

Tele2 leek al eerder rekening te houden met een afwijzing, getuige de belofte dat het nog in 2020 een landelijk dekkend 5G netwerk zou uitrollen. Daarnaast zou het onbeperkte abonnement van 25 euro per jaar minimaal 3 jaar blijven bestaan.

T-Mobile heeft een marktaandeel van 21 procent, VodafoneZiggo heeft 30 procent en KPN 43 procent van de markt in handen.

Deel dit bericht

5 Reacties

G.koreman - Nvt

Van mij mag het hoor

Dik - d.p.dakbedekkingen

Graag.zou ik wel willen weten wat er dan gaat gebeuren met.onze abonnementen worden die dan ook stop gezet als tele2 niet door ken gaan

Ik hoor het.graag
M.v.g.
Dik post

Sam

Dank ga ik gelijk naar kpm

Lida Nagtegaal

Wat gaar er gebeuren met onze abonnementen dan,als de overname niet doorgaat en Tele2 failliet gaat. Zou dit graag willen weten.

Ronald.

Pas een Abonnement afgesloten. Kan deze pas over 10 mnd opzeggen mits ze Failliet gaan. Hoe dan verder met afname van onze diensten ? Dan toch maar KPN of ZIGGO

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond