Deel dit artikel
-

Tele2 start met concurrerende 4G-abonnementen

Het duurste abonnement kost 35 euro per maand en geeft onbeperkt bellen, sms’en en 24 gigabyte aan dataverkeer. Tele2 start morgen met de verkoop van zijn 4G-abonnementen (met toestel) en zegt een datarevolutie te ontketenen op de Nederlandse markt.

Jaren geleden kwam Tele2 vanuit Zweden in Nederland op de markt met goedkope telefonie. Eerst via het netwerk van anderen, maar legde uiteindelijk een eigen glasvezelinfrastuctuur in de grond, naast die van KPN.

Mobiele telefonie bood het ook aan op het netwerk van een andere partij, maar met het verwerven van een 4G-licentie kon het zelf aan de slag. Via de site sharing-deal kon het gebruik maken van het hechte netwerk van T-Mobile, dat net zijn 4G-netwerk landelijk dekkend heeft gekregen.

Vandaag maakt Tele2 de proposities en bijbehorende tarieven bekend. Dat zijn maandprijzen zonder de prijs die nog eens los voor een toestel moet worden betaald. Geen SIM only.

Tweakers vergelijkt hier de oude en nieuwe tarieven met elkaar . Forumleden daar melden dat Tele2 afgelopen maanden technische problemen ondervond bij de migratie van zijn klanten naar het nieuwe netwerk.

De operator zegt de eerste ter wereld te zijn met een 4G only-netwerk. Dat heeft nu ​​92 procent outdoor populatiedekking. Dat is tachtig procent grondoppervlakte. In het voorjaar wil het bedrijf landelijk dekkend zijn. Dan wordt ook bellen in HD-kwaliteit (VoLTE) geactiveerd.

Foto: Miki Yoshihito (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond