Deel dit artikel
-

Tele2 verdubbelt marktaandeel

Tele2 heeft in Nederland zijn marktaandeel bijna verdubbeld tot zeven procent, ten laste van de gevestigde providers KPN, T-Mobile en Vodafone.

De recentste marktcijfers van onderzoeker TelecomPaper laten zien dat de Nederlandse consument duidelijk op zoek is naar goedkoop. De no-nonsense aanbieders als Tele2, Simyo en HollandsNieuwe zijn volgens de onderzoeker uit Houten de grootste winnaars in marktaandeel.

Hoewel Tele2 een fors groei doormaakt, heeft het voor het derde kwartaal achter elkaar de laagste net promoter score. Anders gezegd: de abonnees prijzen de Zweedse telecomdienst niet aan bij hun vrienden en bekenden. Telfort scoort het best op dit punt.

TelecomPaper geeft weinig absolute cijfers over de marktverhoudingen. Die details liggen als een betaalmuur. Toch schetsen ze een interessant beeld van de Nederlandse mobiele beller.

Bijna driekwart van de onderzochte bellers heeft een abonnement, waarvan eenderde SIM-only is. Omgerekend koopt eenderde van alle telecomabonnees zijn SIM-abonnement en toestel los van elkaar. Telfort heeft de grootste groep SIM-only-abonnees: 57 procent.

Van alle abonnees heeft 81 procent een smartphone. Een jaar geleden was dat 68 procent. De klanten van Hi hebben de hoogste smartphonepenetratie: 92 procent.

Foto: Mikhail Petrov (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Franceska

Het is ook niet zo gek alles is duur en Tele2 is goedkoop en netwerk is prima. Kam hier ook goed koop uit http://www.belkostenwijzer.nl/sim-only-abonnementen/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond