Deel dit artikel
-

Tele2 verliest rechtszaak: abonnee mag simkaart in router stoppen

Tele2 heeft bakzeil gehaald in een rechtszaak tegen een abonnee die zijn simkaart bedoeld voor het gebruik in een smartphone in een Netgear mobiele hotspot had gestopt.

De gebruiker werd begin 2018 schriftelijk gewaarschuwd dat hij moest stoppen met dat niet toegestane gebruik en dat hij de simkaart alleen in combinatie met een mobiele telefoon mocht gebruiken. Toen de abonnee toch door bleek te gaan, heeft Tele2 de verbinding afgesloten en de overeenkomst voortijdig ontbonden.

Het telecombedrijf wilde ook nog schade verhalen op de abonnee van enkele honderden euro’s.

Tele2 verwees naar de algemene voorwaarden, waarin ook staat vermeld: ‘Gebruik van een ander toestel dat 4G van Tele2 ondersteunt, is eveneens toegestaan in combinatie met het Tele2 Mobiel 4G abonnement.’

De rechter concludeert hieruit dat bij een sim-only abonnement (dus zonder bijgeleverde telefoon) gebruik van een ander toestel is toegestaan indien dit het 4G netwerk van Tele2 ondersteunt. Dat onder een toestel uitsluitend zou moeten worden begrepen een mobiel telefoontoestel is niet aangegeven in de algemene voorwaarden en volgt ook niet uit de overeenkomst of uit andere omstandigheden bij het aangaan van de overeenkomst.

Deel dit bericht

2 Reacties

Cor

Prachtig om dit te lezen, zo zie je maar weer dat grote lichamen niet altijd gelijk hebben. Ondanks dreigementen met deurwaardes?
Ik had ook z’on geval met Tele 2, wel abonnement maandelijks afschrijven maar geen simkaart en telefoon leveren door Media-markt, na herhaaldelijke meldingen aan Tele 2, dat de telefoon niet geleverd was, en ze toch abbonnement bleven afschrijven de boel maar geblokkeerd, toch blijven dreigen met deurwaarde, toch tot twee keer toe aanmaningskosten moeten betalen, trok eerst tele 2 klachten bureau zich terug, daarna zag de deurwaarder er vanaf om nog verder in deze zaak te gaan, en daarna KWAM Tele 2 pas met een oplossing, aanmanings kosten nog nooit terug betaald door Tele 2. Van twee keer 40 euro aanmaningskosten, en 3 maanden abonnement geld.

J.P. Visser

Tele 2 lijkt me nog braaf vergeleken met T Mobile. Dat is pas echt erg…. Lees maar eens op de Facebook pagina.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond