Deel dit artikel
-

Telecombedrijven trekken klacht uitzendrechten Eredivisie in

Het consortium van vier telecombedrijven, bestaande uit Delta Fiber, KPN, Odido en VodafoneZiggo, heeft de klacht bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) over het verkrijgen van uitzendrechten van Eredivisievoetbalwedstrijden ingetrokken. Vooralsnog ziet de ACM geen reden om de overeenkomst tussen Eredivisie CV (ECV) en EMM (Disney) aan te merken als strijdig met de concurrentieregels.

De vier telecombedrijven hadden de ACM gevraagd om op te treden tegen het verlenen van een licentie voor de uitzendrechten van Eredivisievoetbal door ECV aan Disney. Deze licentie ligt tot medio 2025 bij Disney die de wedstrijden op haar kanaal ESPN uitzendt, maar het consortium had aangegeven ook belangstelling te hebben voor de licentie. Volgens het consortium hadden de voetbalrechten via een openbare aanbestedingsprocedure aangeboden moeten worden en niet via een heronderhandeling. De overeenkomst tussen ECV en Disney zou volgens het consortium in strijd zijn met de concurrentieregels.

Het consortium diende op 5 oktober 2023 dan ook een zogenoemd handhavingsverzoek in bij de ACM. De ACM heeft na dit verzoek onderzoek gedaan naar de heronderhandelingsprocedure voor de voetbalrechten. De ACM heeft haar voorlopig oordeel gedeeld met het consortium: vooralsnog ziet de ACM dus geen reden om de overeenkomst tussen ECV en Disney aan te merken als strijdig met de concurrentieregels.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond