Deel dit artikel
-

Telecompaper koopt adviessite voor mobiele abonnementen

De holding achter de uitgave Telecompaper, heeft DeLaagsteRekening gekocht van oprichter Harm Aarts, voor een onbekend bedrag. Hiervoor was de holding al betrokken als kleine aandeelhouder.

Op DeLaagsteRekening komt de consument, eventueel aan de hand van zijn eigen belgedrag, door de telefoonrekeningspecificaties te koppelen, in een paar stappen uit bij een nieuw advies voor een mobiel telefoonabonnement. Het verdienmodel is hierbij uiteraard gebaseerd op een affiliatemodel.

Robbert Visser, die geld stak in DeLaagsteRekening, liet via Twitter weten dat de exit een feit was. De mensen achter DeLaagsteRekening zaten overigens ook achter de site SlechteDekking. Deze laatste, zo was al bekend, is afgesplitst naar De Consumentenbond.

Ed Achterberg, de oprichter van de holding achter Telecompaper, was eerder al betrokken in een adviserende rol. “Gaandeweg werd duidelijk dat de ondernemer andere dingen wilde doen. Toen besloten DeLaagsteRekening over te nemen”, aldus Achterberg. Hij is van mening dat beide ondernemingen elkaar goed aanvullen. “Telecompaper focust op de operator en de businesskant. DeLaagsteRekening probeert voor de consument telecom, en dan specifiek het mobiele speelveld, in kaart te brengen en te helpen bij het maken van een keuze in abonnement.”

Volgens Achterberg zit er zeker muziek in. Wel wil hij duidelijk maken dat DeLaagsteRekening zelfstandig blijft bestaan, naast bijvoorbeeld Telecompaper. “Dat is wel de intentie, dat de site zich op afstand zelfstandig ontwikkelt en doorgroeit.”

Over het overnamebedrag worden geen uitspraken gedaan, zelfs geen indicatie kan Achterberg geven. Over de plannen met de nieuwe aanwinst komt evenmin veel naar buiten. “We blijven doen wat we nu doen. We zullen proberen uit te bouwen.” Er zijn wel plannen, maar daarover wil Achterberg pas in een later stadium meer vertellen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeroen Bos

Mooie overname Ed. Verrassend en logische uitbreiding tegelijk.
Veel succes.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond