Deel dit artikel
-

Telegraaf met app naar interactieve tv Glashart Media

De Telegraaf heeft zijn digitale nieuwsuitingen geschikt gemaakt voor interactieve televisie. Teksten, foto’s en video’s zijn te zien bij rtv-aanbieder Glashart Media.

De applicatie is sinds gisteren beschikbaar bij de tienduizenden huishoudens die via glasvezelinternet televisie kijken. Het gaat om een vertaling van de Telegraafsite naar het televisiescherm. De ‘nieuwsdienst’ is gratis te gebruiken. In juli bracht Glashart Media een app uit voor de content van Buienradar.

In de App zijn de Telegraafrubrieken zoals Nieuws, Privé, Telesport, DFT, OverGeld, MijnBedrijf, VROUW, Uitgaan, Reizen, Varen, Autovisie en Digitaal verwerkt.

De software is gemaakt door Stoneroos uit Hilversum. Dat zorgde ervoor dat tv-kijkers met de pijltjesknoppen op de afstandsbediening door het nieuws kunnen browsen.

Glashart Media is onderdeel van Reggefiber. Reggefiber bouwt, beheert en exploiteert glasvezelnetwerken. KPN heeft sinds 2008 een minderheidsbelang van 41 procent in de onderneming. Het andere deel is in handen van de private investeringsmaatschappij Reggeborgh van Dik Wessels.

Volgens een marktbericht van telecomtoezichthouder OPTA heeft Reggefiber op de tv-markt een aandeel van tussen de nul en vijf procent. KPN meldde bij de presentatie van de financiële cijfers over het tweede kwartaal dat Reggefiber 768.000 huizen met glasvezel heeft ontsloten. KPN zelf meldde toen dat het 61.000 actieve klanten had. Volgende week dinsdag publiceert KPN de cijfers over het derde kwartaal.

Foto: Jim Flanagan (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond