Deel dit artikel
-

Telegraaf neemt meerderheidsbelang in Zoom.in

Telegraaf Media Groep koopt zeventig procent van de aandelen in een van Europa’s grotere online videonetwerken, Zoom.in uit Amsterdam.

Nadere specificaties van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt. Het gaat ongetwijfeld om een royaal miljoenenbedrag, aangezien Zoom.in een internationaal gevestigde marktpartij is. Het is twaalf jaar oud, actief in elf Europese landen, heeft tachtig miljoen unieke kijkers en exploiteert driehonderd miljoen impressies.

[update 11:20 uur] Telegraafwoordvoerder Hans Elekan meldt in het reactiepaneel dat het om een participatie in de Nederlandse tak van Zoom.in gaat.

De Telegraaf legt uit: ‘Met de krachtenbundeling ontstaat de grootste aanbieder van kwalitatief hoogwaardige online videocontent en de daaraan gekoppelde advertentiemogelijkheden.’

‘Zoomin.TV en TMG bereiken met online video’s samen elke maand 4,3 miljoen Nederlanders die maandelijks ca. 135 miljoen keer een video bekijken. Zoomin.TV heeft in Nederland een netwerk van 142 sites. TMG en Zoomin.TV zullen elkaar zowel op het gebied van videoproductie als video sales versterken.’

Het is niet bekend onder welke voorwaarden en wanneer TMG de resterende dertig procent van de aandelen kan overnemen.

Jan Riemens richtte eerder al financiële nieuwsdiensten als FinanceTelevision en MoneyView Online op. Laatstgenoemde verkocht hij in 2005 aan Dow Jones Newswire.

Foto: Tiago Cassol Schvarstzhaupt (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Hans Elekan

Het betreft een deelname van TMG in Zoomin NEDERLAND bv !

Hans Elekan

Erwin Boogert

Dank voor de aanvulling Hans.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond