Deel dit artikel
-

‘Telegraaf spreekt over verkoop GeenStijl’

Telegraaf Media Groep zou in gesprek zijn over de verkoop van NewsMedia, het bedrijf waar Dumpert en GeenStijl toe behoren.

Dat het mediabedrijf afscheid zou kunnen nemen van deze digitale activiteiten hangt al meer dan twee jaar in de lucht. Eind 2014 besloot het concern immers om zich nog louter op zijn hoofdmerken te richten.

Eind 2016 meldde het Vlaamse Mediahuis zich met interesse om TMG te kopen. Eind vorige week werd de daarop volgende biedingenstrijd tussen Talpa en Mediahuis, naar het zich laat aanzien, beëindigd.

Nu de overname door Mediahuis van TMG nog slechts een formaliteit lijkt, start de directie gesprekken over de eventuele verkoop van NewsMedia. Of dat uiteindelijk resulteert in een daadwerkelijke transactie is verre van zeker, aldus een bron met kennis van zaken tegen Emerce. TMG wil de exclusieve gesprekken, die in een vroeg stadium verkeren, bevestigen noch ontkennen.

Tot belangstellenden zouden vroege werknemers of oprichters van GeenStijl behoren.

Het is niet duidelijk of hun interesse louter uitgaat naar News Media of ook andere onderdelen van TMG Digital. Volgens een andere bron zint de uitgever al langer op de verkoop van delen van of de gehele digitale tak.

NewsMedia bestaat uit GeenStijl, Dumpert, Upcoming, Das Kapital en Autobahn.

TMG Digital zag de omzet in 2016 met 6,4 procent groeien tot 35 miljoen euro.

Foto: Alexander Mueller (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

michiel

Lijkt mij dat Talpa ook tot de geïnteresseerden behoort

r.graanstra - De heer

John de Mol, eat your heart out…

Hans Jacobs

Als GS op deze manier stilgelegd wordt hebben ‘ze’ gewonnen en zijn we helemaal overgeleverd aan NOS&CO

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond