Deel dit artikel
-

Telegraaf start na Sanoma ook concurrentie met bestaande advertentienetwerk

Telegraaf Media Group (TMG) heeft AdAudience, een eigen advertentienetwerk gelanceerd. Hiermee kunnen adverteerders inkopen op doelgroep en niet zozeer titels.  (meer…)

Deel dit bericht

3 Reacties

Martin van der Meij

Enige nuance.
TMG lanceert AdAudience niet als een aanval op webads/himedia. Deze adnetwerken verkopen (vaak) namens andere publishers.
AdAudience biedt adverteerders de mogelijkheid om op audience basis in te kopen binnen het TMG netwerk én daarbuiten.
We beperken ons daarbij niet tot ons eigen netwerk óf de grotere Nederlandse website. We zoeken de bezoeker daar op waar hij naar verwachting het beste resultaat haalt voor de adverteerder.

Dit betekent tevens dat wij niet perse direct externe publishers zullen aansluiten. In de meeste gevallen kunnen wij namelijk de audience van de adverteerder (doelgroep/retargeting segment etc) ook bereiken via de bestaande Publisher Exchanges. Afgebakende deals met publishers is niet direct relevant omdat er per adverteerder (en dus audience) bepaalt wordt waar deze het beste te traceren is.
Feitelijk is elke website welke middels RTB te benaderen is een optie mits deze aan onze eisen voldoet (onze adverteerders komen niet op jabadabadu.nl oid).
Daarnaast gebeurt alles op basis van RTB. Op deze manier heeft de adverteerder dus geen “waste” in zijn inkoop en kan er per impressie worden bepaald wat er wordt betaald.
Dit maakt de verdeelsleutel ook variabel (basisprincipe van RTB = 2nd price)

Jan-Willem Sanders

Als ik het goed begrijp is het dus BT op het eigen netwerk en daarbuiten op basis van de TMG profielen? En hoe zijn die profielen dan opgebouwd? Op basis van Hyves, Abo data van de telegraaf?

Martin van der Meij

Het is BT data opgebouwd op het gedrag op het TMNL netwerk (geen hyves data dus) en er is ook nog geen offline data gebruikt (abo data) samen met data van de adverteerder zelf.

Martin van der Meij
Yield Manager

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond