Deel dit artikel
-

Telegraaf verkoopt online activiteiten

Uitgeverij TMG doet alle online activiteiten van de hand die niets met print hebben te maken. Enkel Relatieplanet is nog in portfolio, maar ook dat staat in de etalage.

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers (PDF) rept TMG met geen woord over de online resultaten. En een kleine voetnoot verklapt waarom: alle niet aan print gerelateerde titels gaan de deur uit. Of eigenlijk: zijn de deur al uitgezet. De uitgever heeft afgelopen halfjaar grote schoonmaak gehouden.

Het is niet helemaal duidelijk welke titels als ‘niet-printgerelateerd’ gelden. Het halfjaarverslag meldt slechts drie bedrijven waarin de belangen zijn verkocht. Dat zijn: Zoomin.TV Nederland, Ticketsplus en Myradio (buitenlandlicentie). Die verkopen leidden tot een boekverlies van 2,7 miljoen euro.

Vanochtend publiceerde TMG zijn kwartaalcijfers. Daarin staat enkel: “Het resultaat van beëindigde activiteiten dan wel aangehouden voor verkoop zijn afzonderlijk gepresenteerd. Het betreft de activiteiten van het segment online voor zover niet printgerelateerd. Al deze activiteiten zijn verkocht of beëindigd met uitzondering van Relatieplanet welke nog als aangehouden voor verkoop staat geclassificeerd. De focus ligt daarmee nagenoeg volledig op printgerelateerde online activiteiten.”

De waarde van de onderdelen die in de etalage staan bedraagt 7,8 miljoen euro.

Titels als Upcoming, Groupdeal, Geenstijl, Dumpert, Botentekoop, Huizenzoeker, Jaap.nl en Gaspedaal zijn volgens een woordvoerder printgerelateerd en blijven in portefeuille.

Foto: kipsoep (cc)

Deel dit bericht

6 Reacties

Martijn

Huh, heeft de woordvoerder of schrijver iets gebruikt? “Titels als Upcoming, Groupdeal, Geenstijl, Dumpert, Botentekoop, Huizenzoeker, Jaap.nl en Gaspedaal zijn volgens een woordvoerder printgerelateerd en blijven in portefeuille.”

Gijs Bos

Ik snap het ook niet helemaal. Misschien een idee om de woordvoerder te bellen voor een lijstje met namen van titels die verkocht worden?

niels

ik kan het me niet voorstellen, ook een Speurders en Jaap.nl lijken me niet printgerelateerd dan.

Rob Bogaers

Vreemd bericht ja.. Wat is de definitie van ‘printgerelateerd’ of is het een eigen bepaalde definitie voor een plausibele verklaring?

M. Roelofs

Arme directie. Speelbal van investeringsmaatschappijen met tangels tot in de RvB. 2 jaar geleden de hyves ellende mogen oppakken. Vorig jaar het complete eigen vermogen uitgekeerd aan aandeelhouders, en nu NRC mogen overpakken. Wat niet eens meer gefinancieerd kan worden.

Erwin Blom

Geen Stijl print gerelateerd????

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond