Deel dit artikel
-

Telegram haalt 330 miljoen werkkapitaal op

Chatapp Telegram heeft 330 miljoen dollar aan nieuwe leningen afgesloten.

Dat meldt oprichter en eigenaar Pavel Durov op zijn Telegram-kanaal. Namen van de geldschieters houdt hij voor zich.

Volgens de geboren Rus, die in het buitenland in onmin leeft met Poetins autoriteiten, gaat het om een lening tegen de gunstigste voorwaarden.

Er was veel interesse om geld te verstrekken. Dat had een drukkend effect op de gevraagde rente, 7,7 procent volgens Techcrunch.

Durov sprak vorige week tegen de Financial Times de verwachting uit winstgevend te worden in 2025. Hij overweegt een beursgang. Het is niet helder of zijn ontwijkende houding richting overheden en wetshandhavers hem daarbij parten zal spelen.

Telegram heeft ruim negenhonderd miljoen gebruikers. Veel Nederlanders hebben de app, maar hij is niet zo dominant in gebruik als Whatsapp.

Foto: Techcrunch (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Mindbodyfinance - Mindbodyfinance

Benieuwd tussen de strijd van deze gigant en WhatsApp. Wellicht tijd dat Meta dit platform na zo veel jaar gaat monetizen.

Dirkje de Vries - Black & Brown Belts

Benieuwd hoe Telegram zich ontwikkeld in nederlant T.O.V. de rest van de wereld! Ik heb het jaren geleden een tijdje gehad, maar hecht tot nu toe toch meer waarde aan Whatsapp, Facebook en Instagram. Wel jammer dat dit allemaal onder 1 bedrijf valt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond