Deel dit artikel
-

‘Telegram wordt steeds meer alternatief voor Dark Web’

Telegram wordt steeds meer een platform voor cybercriminaliteit. Dat blijkt uit een onderzoek van het IT-beveiligingsplatform Cyberint in samenwerking met de Financial Times.

Volgens het rapport proberen cybercriminelen steeds vaker gestolen persoonlijke gegevens en hackertools te verkopen via de gedeeltelijk gecodeerde berichtendienst. De app en het onderliggende sociale netwerk vormen daarmee een steeds belangrijker alternatief voor het Darknet.

Volgens het onderzoek worden uitgebreide gelekte databases soms te koop aangeboden in Telegram-kanalen met tienduizenden abonnees.

Voor het Dark Web is het noodzakelijk om de Tor-browser te gebruiken, voor Telegram hoeft alleen een app te worden gedownload.

Na een tip van de Financial Times heeft Telegram donderdag een kanaal verwijderd waar 600.000 logins voor het Russische internetbedrijf Yandex werden aangeboden.

Eerder ontdekten onderzoekers van het IT-beveiligingsbedrijf vpnMentor datadumps op Telegram, die naar verluidt afkomstig zijn van lekken van bedrijven als Facebook, de marketingsoftwareleverancier Click.org en de datingsite Meet Mindful.

Telegram zegt dat een steeds grotere groep dagelijks meer dan 10.000 openbare groep verwijdert vanwege schendin

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond