Deel dit artikel
-

Telegram volgend jaar ‘winstgevend’, overweegt beursgang

Telegram-oprichter Pavel Durov verwacht volgend jaar winstgevend te worden en overweegt met zijn bedrijf een beursgang.

De chat-app, die 900 miljoen gebruikers heeft overschreden, verdient volgens Durov honderden miljoenen dollars via advertenties en abonnementen, vertelde Durov aan de Financial Times.

Durov heeft aanbiedingen van investeerders tot nu toe afgeslagen. ‘De belangrijkste reden waarom we geld begonnen te verdienen, is omdat we onafhankelijk wilden blijven.’

Telegram lanceerde twee jaar geleden een premium abonnement. Binnen enkele maanden overschreed het de grens van een miljoen betaalde gebruikers. Het bedrijf biedt ook advertentieoplossingen voor one-to-many-kanalen en is van plan om deze maand advertentie-inkomsten met kanaaleigenaren te delen.

In december 2022 heeft het bedrijf premium gebruikersnamen geveild via de TON Blockchain om mensen de app zonder simkaart te laten gebruiken. In september 2023 voegde Telegram wereldwijd een crypto-portemonnee toe, behalve in de VS.

Een beursgang zou opmerkelijk zijn voor een bedrijf dat in de ogen van sommige overheden schimmig opereert en zich zelden iets aantrekt van maatregelen om misbruik tegen te gaan.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond