Deel dit artikel
-

Telenet en DPG gaan streamingzender beginnen

DPG Media en de Vlaamse kabelaar Telenet gaan samen een volwaardig streamingaanbod met lokale en internationale content lanceren via een joint venture tussen de twee bedrijven. Op die manier willen ze maximaal inspelen op het veranderende kijkgedrag en een lokaal alternatief bieden in de wereld van streamingdiensten. Telenet en DPG Media verwachten dat het nieuwe bedrijf actief zal zijn in het najaar van 2020.

Dankzij de digitalisering is het kijkgedrag overal ter wereld sterk aan het veranderen, zo stellen beide bedrijven. Klassieke televisie is nog steeds ontzettend populair, maar mensen kunnen nu ook op hun tablet, pc of smartphone televisieprogramma’s bekijken waar en wanneer ze dat willen. \

Naast het aanbod via de klassieke tv-zenders, willen consumenten ook alsmaar meer een ‘on-demand’-aanbod. Internationale, betalende streamingdiensten zetten het Vlaamse media ecosysteem onder druk. Deze snelgroeiende markt biedt echter ook potentieel voor spelers die onderscheidend kunnen zijn met een sterk lokaal aanbod in combinatie met buitenlandse films en series.

Telenet en DPG Media hebben naar eigen zeggen verschillende troeven in handen om samen een relevante lokale streamingdienst uit te bouwen: ze hebben een breed portfolio van televisiezenders die in Vlaandere populair zijn met voornamelijk programma’s van eigen bodem. De bundeling van de content van DPG Media (Vlaamse fictie) en de lokale en internationale content van Telenet (SBS/Woestijnvis/Play) zorgt voor een ‘uniek aanbod’ voor de kijker.

De nieuwe samenwerking zal nu worden voorgelegd aan de Mededingingsautoriteiten. Indien groen licht, zal er snel werk gemaakt worden van de aansturing, de organisatie en de invulling van de nieuwe joint venture. Telenet en DPG Media verwachten dat het nieuwe bedrijf actief zal zijn in het najaar van 2020. Voor details over de nieuwe dienst (naam, prijs, timing) is het dus nog te vroeg.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond