Deel dit artikel
-

Telenet: geen schending netneutraliteit met Free G

De Belgische kabelaar Telenet zegt dat het de netneutraliteit niet schendt met de nieuwe dienst Free G. Daarbij wordt het dataverbruik van WhatsApp, Facebook Messenger en de Telenet-apps Yelo Play en Play Sports niet langer in rekening gebracht.

Een en ander heeft Telenet naar eigen zeggen afgestemd met toezichthouder BIPT. Om de wet te omzeilen is het dataverbruik wel gelimiteerd tot 20 GB of 100 GB bij een gezinsabonnement. Bovendien wordt het Free G-verbruik gepauzeerd als de normale datategoed op is.

Telenet hanteert eenzelfde strategie als Proximus, die begin deze zomer voor haar Epic-abonnementen ook ‘ongelimiteerd’ dataverbruik voor bepaalde apps aankondigde.

‘We willen mee evolueren met het gedrag van onze klanten, die almaar meer chatapps gebruiken in plaats van sms, en ook steeds meer overal televisie willen kijken,’ zegt woordvoerster Isabelle Geeraerts tegen Datanews.

In Nederland stelde de rechtbank Rotterdam vorig jaar vast dat de datavrije muziekbundel van T-Mobile niet in strijd is met regelgeving rond netneutraliteit. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) eiste in december 2016 dat T-Mobile zou stoppen met zijn dienst Datavrije Muziek.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond