Deel dit artikel
-

Telenet lanceert eigen 5G netwerk

De Vlaamse kabelaar Telenet lanceert vanaf 6 december zijn eigen mobiele 5G-netwerk. De eerste 5G-zones bevinden zich rond Leuven, Antwerpen en de kust. Klanten met een 5G-smartphone en een ONE-, ONEup-, KLIK- en KING of KONG Business-abonnement kunnen als eersten met 5G aan de slag.

Telenet is na Proximus de tweede aanbieder van 5G in België. Beide bedrijven werken met voorlopige vergunningen omdat de frequenties nog geveild moeten worden.

Tegen 2025 zou het hele mobiele netwerk van Telenet en BASE uitgebreid moeten zijn met 5G. Telenet werkt hiervoor samen met het Finse Nokia en het Zweedse Ericsson.

Voor ONE worden de mobiele snelheden opgetrokken tot 150 Megabit per seconde, de andere abonnementen kunnen op 5G tot 1 Gigabit per seconde halen. De mobiele snelheden evenaren zo die van het vaste netwerk.

5G wordt zonder meerkosten inbegrepen in de bestaande tariefplannen. In het voorjaar van 2022 volgen de abonnementen van BASE en de overige tariefplannen van Telenet (WIGO, King & Kong en Telenet Mobile) en Telenet Business.

In december is de 5G-dekking nog beperkt tot enkele zones rond Antwerpen, Leuven en de kust. In de loop van 2022 zal dit aanzienlijk uitgebreid worden naar de grote Vlaamse steden en langs de snelwegen.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond