Deel dit artikel
-

Telenet opent met The Park een nieuwe virtual reality-venue

Midden in de Anspachgalerij heeft het Belgische kabelbedrijf Telenet een dezer dagen zijn nieuwe virtual reality-venue The Park feestelijk geopend.

Het gaat om een innovatief concept waarbij de bezoekers volledig opgaan in een virtuele wereld met een totale oppervlakte van meer dan 1000 m2.

Met The Park wil Telenet naar eigen zeggen inspelen op de toenemende vraag naar nieuwe interactieve ervaringen op entertainmentgebied. In The Park bewegen de bezoekers zich volledig vrij en draadloos (‘free roam’), met een VR-bril op hun hoofd en een rugzak vol sensoren op hun rug, in een volledig fictieve wereld waarin zij zelf de helden zijn.

Concreet lopen de deelnemers zij aan zij door een begrensde ruimte omgeven door infraroodcamera’s. Aan de hand daarvan kan de VR-bril zijn plaats in de ruimte bepalen. De computers in de rugzakken geven hun positie via het wifi-netwerk door aan een centrale server, die onmiddellijk een beeld genereert voor elke VR-bril. Dit proces wordt meer dan honderd keer per seconde herhaald en maakt het mogelijk om ieders bewegingen zeer nauwkeurig om te zetten.

De Brusselse VR-locatie ging op 17 februari officieel open voor het publiek. Eerder werden virtuele werelden gerealiseerd in Antwerpen, Gent, Hasselt en Kortrijk.

Dankzij een ingebouwde camera in de VR-bril kunnen de vingerbewegingen worden omgezet in virtuele bewegingen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond