Deel dit artikel
-

Ook televisie omarmt webgestuurde LEDs

Philips en de deels afgestoten televisietak werken weer nauwer samen. De slimme LED technologie van het Nederlandse bedrijf moet de televisiebeleving letterlijk kleurrijker maken.

TP Vision, de joint venture van Philips en het Chinese TPV Technology,  heeft vandaag twee nieuwe apps (voor Android en iOS) uitgebracht waarmee de slimme lichteffecten van Ambilight kunnen worden uitgebreid naar de draadloze LED-verlichting van Philips hue. Philips lanceerde zijn webgestuurde LEDS vorig jaar oktober en de belangstelling is volgens Philips zelf sindsdien erg groot geweest. De Philips Hue LEDs kunnen niet alleen van kleur veranderen, dat kunnen de Philips lampen al veel langer, maar je kunt ze via WiFi ook aansturen.

Philips introduceerde al veel eerder Ambilight in zijn televisies. Dank zij inmiddels 94 LEDs in de nieuwste Philips Elevation televisie breidt het beeld virtueel uit door een grote halo rond het scherm te projecteren in de kleuren van de televisiebeelden. Met de nieuwe apps kunnen de lichteffecten als het ware de kamer ingetrokkem worden door ook lampen aan te sturen. TP Vision demonstreerde deze technologie vorige week aan de Nederlandse pers en het effect was dat van een discotheek.  De apps leiden de gebruiker daarbij probleemloos door de setupprocedure.

Philips hue is een van de technieken die de lichtdivisie uiteindelijk weer gezond moet maken. Vorig jaar halveerde de EBITA van de lichtdivisie naar 188 miljoen euro op een omzet van 8,44 miljard euro.

Deel dit bericht

2 Reacties

lampje

188 mln op 8,4 mld ?? gaat de lichtdivisie de tv divisie achterna ? qua kwaliteit wel waarschijnlijk

led lampen

Innovatief!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond