Deel dit artikel
-

Telfort biedt videoclips op mobieltje

Telfort start met het tegen betaling aanbieden van streaming media videobeelden voor de mobiele telefoon. De videoclips zijn vanaf 15 maart via de site van Telfort beschikbaar. Ook niet-klanten kunnen de filmpjes downloaden en bekijken.

De videoclips kunnen vanaf de website wap.telfort.nl worden gedownload, zo laat Telfort weten. Een clip kost 1,50 euro en darmee is de prijs ongeveer gelijk aan die van een ringtone. Bij de distributie van de filmpjes wordt gebruik gemaakt van een ‘stokoude’ technologie: wap.

Telfort claimt de eerste te zijn die videofilmpjes aanbiedt op de Nederlandse markt via de mobiele telefoon. Met het aanbieden van de dienst zegt Telfort “invulling te willen geven aan de vraag van klanten aan bewegend beeldmateriaal op de mobiele telefoon”.

Iedereen met een kleurenscherm wap-toestel kan nu volgens Telfort via mobiel internet op de wap-site van Telfort mobiele video-beelden downloaden. Opmerkelijk is dat de dienst niet alleen beschikbaar is voor Telfort-klanten, maar open staat voor klanten van alle andere mobiele telecombedrijven in Nederland.

Door de betere visuele kwaliteit van streaming videobeelden zijn er volgens Telfort meer (interactieve) mogelijkheden om tot uiteenlopende diensten en producten te komen.


Telfort werkt bij de nieuwe dienst samen met Oplayo en Icemobile. Oplayo heeft de techniek voor video-compressie ontwikkeld die het mogelijk maakt videofilmpjes te bekijken, Icemobile zorgt voor de content en de invulling van de wap-site waarop de beelden te downloaden zijn.

Telfort is van plan om sport, muziek en filmtrailers aan te gaan bieden. Daarmee lijkt het zich primair te richten op jongeren. Op dit moment wordt nog druk onderhandeld met eventuele contentpartners, zo laat Ina van der Meulen van Telfort weten. Daardoor zijn de namen van de contentleveranciers nog niet bekend.

Naschrift redactie: zowel Vodafone als T-Mobile bieden soortgelijke diensten aan.

Deel dit bericht

4 Reacties

M van Veldhuisen

Enkele onjuistheden: "Iedereen met een kleurenscherm wap-toestel kan nu volgens Telfort via mobiel internet op de wap-site van Telfort mobiele video-beelden downloaden." Lang niet alle wap toestellen met een kleurenscherm kunnen filmpjes afspelen. Telfort kan wel claimen de eerste te zijn met het aanbieden van video, T-mobile doet dit echter al een tijdje. Zie http://www.t-mobile.nl/t-zones/htdocs/page/ps1.75.259.asp  

Marco

zeker niet de 1e want sinds maanden ook via clipsonmobile.nl !!

wesley

marco hoe duur kost het nou om een videoclip te bestellen

U-Em-Tee-Es

ik heb de afgelopen maanden voor Vodafone een volledig werkende UMTS-telefoon getest: live (!) streaming tv, video-call van telefoon naar tel en pc (via messenger), streaming video album, etc. Live tv kijken op je mobiel is absoluut grappig en soms handig, maar dit is niet de kracht van UMTS. Vooral de andere toepassingen worden regelrechte killer-applicaties. Geen opslagproblemen, want naast dat je korte videootjes kunt opnemen (10 sec), heb je een directe stream-koppeling naar aparte webomgeving, etc. In tegenstelling tot MMS and such, zie ik hier wel degelijk een toekomstig succesverhaal ontstaan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond