Deel dit artikel
-

Telfort verkocht aan KPN

Telfort is verkocht aan KPN. Dat heeft Telfort vanochtend bekend gemaakt. De geruchten dat Telfort verkocht zou zijn gingen al langer. Dat het om KPN gaat is echter een verrassing. Telfort zal onder haar eigen naam blijven opereren. De NMa moet de overname nog wel goedkeuren. KPN heeft 980 miljoen euro betaald voor Telfort.

Als Telfort goed presteert kan de verkopende partij Weken gingen er al geruchten dat Telfort overgenomen zou worden. Zo ging het gerucht enige tijd dat Telfort voor een miljard zou zijn verkocht aan een Britse investeerder. Dat gerucht werd echter snel door Telfort afgedaan als onzin.

Met de overname verstevigt KPN zijn positie op de markt voor mobiele telefonie en zegt Telfort haar groeiambities verder waar te kunnen maken.  Ton aan de Stegge, CEO van Telfort: “Wij zijn een interessante partij en goede aanvulling op het multi-branding beleid van KPN. Telfort is een succesvolle speler die winstgevend de Nederlandse markt benadert. Telfort is financieel gezond en wij staan bekend om onze ondernemersmentaliteit. De jaarcijfers die we 2 weken geleden hebben gepresenteerd zijn dan ook iets om trots op te zijn. Telfort heeft zich georiënteerd met welke partij wij onze positie – in welke vorm dan ook – konden verstevigen en die daarbij tevens aansluit bij onze groeiambities.”

Telfort blijft opmerkelijk genoeg onder haar eigen naam werken en de strategie die haar zo succesvol heeft gemaakt, blijven volgen. Voor de overname is een ontheffing nodig van de NMa. De Ondernemingsraad van Telfort is geïnformeerd en de gebruikelijke procedure is ingezet.

Deel dit bericht

2 Reacties

Klaas

Hoe zit het met de UMTS licenties? Mag KPN wel twee licenties hebben? Als er weer een licentie op de markt komt opent dat de weg voor een nieuwe speler. Straks hebben we Versatel met een eigen mobiel netwerk, of Telefonica komt alsnog deze kant op.

Ludo Bergkamp - InfoSpace Mobile

@ Klaas: inderdaad, de journalistiek moet toch eens wat verder doorvragen. Naast de vraag of KPN 2 UMTS-licenties mag hebben: WIL KPN wel 2 UMTS-licenties? Telfort heeft in het verleden openlijk overwogen hun UMTS-licentie aan de minister terug te geven, dus dat lijkt nu een heel aantrekkelijke optie voor KPN? En als ze wel 2 UMTS-licenties houden, moet KPN dan ook 2 UMTS-netwerken bouwen?En nog gekker, buiten UMTS: mag KPN wel 2 GSM-licenties hebben? Dat zal vast wel goed geregeld zijn door KPN, maar hoe dan?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond