Deel dit artikel
-

Tencent is het grootste gamebedrijf ter wereld

Tencent staat wederom op de eerste plaats van de Top 25 gamebedrijven, gemeten naar omzet. Het Chinese bedrijf zette vorig jaar 10,2 miljard dollar om, meldt het Nederlandse marktonderzoekbureau Newzoo.

De 25 bedrijven groeiden vorig jaar 17 procent en hadden een gezamenlijke omzet van 70,4 miljard dollar. De Top 10 is alleen al goed voor 54 procent van de opbrengst.

Wel komt een belangrijk deel van de omzet van traditionele games. Daarom scoren Ubisoft en Take-Two hoog in de ranglijst. Nummer 2 op de lijst is Sony, goed voor 7,8 miljard dollar.

Snelste groeier was Activision Blizzard, mede door de overname van King en het succes van Overwatch.

Tencent heeft zijn hoge positie te danken aan deelnemingen in bedrijven als Riot Games, Supercell en Epic Games.

Deel dit bericht

2 Reacties

JenniferK - 1973

Mijn 12 jarige zoon heeft zonder toestemming aankopen weten te doen voor de spellen Clash of Clans en Clash Royal. Probeer al 3 weken te achterhalen hoe ik mijn geld terug kan krijgen, of de aankopen terug te draaien. Het is gebeurt tussen 8/10 en 21/10 Als iemand me kan helpen dan graag….

Freddy

@JenniferK

Dat is het risico van het koppelen van je bank/creditcard aan je telefoon. Geld terug kun je denk ik vergeten, wie zegt het dat het per ongeluk ging? Hard bewijs is er immers niet..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond