Deel dit artikel
-

Tencent investeert in Britse mobiele bank Monzo

De Chinese techgigant Tencent verwerft voor honderd miljoen dollar een klein belang in Monzo, een in Engeland bekende mobiele internetbank.

Het nieuws werd kort voor de jaarwisseling gemeld door Sky News dat opmerkte dat Monzo in zijn jongste investeringsronde nóg een aandeelhouder erbij kreeg. De ronde waarmee het vijfhonderd miljoen dollar aantrok werd uitgebreid met nog eens honderd miljoen. De Chinezen zijn al actieve beleggers in het domein rondom fintech.

Monzo wordt gewaardeerd op 4,5 miljard dollar. In de jongste investeringsronden stapten ook Coatue het Abu Dhabi Growth Fund in.

De internetbank zag zijn omzet in 2021 verdubbelen, maar leidt nog tientallen miljoenen dollars verlies per jaar.

Het is de vraag hoeveel geld er nog naar de fintechsector blijft vloeien in 2022. Het aanbod van gekwalificeerd personel droogt op, de regels voor toezicht worden strenger en de route naar exits wordt smaller. Dat stelt althans het Nederlandse fonds Finch Capital. Dat sluit niet uit dat vervolgrondes tegen lagere waarderingen plaatsvinden en dat beleggers minder trek hebben in verlieslatende scale-ups.

Finch verwacht ook dat cryptomunten en -diensten meer gemeengoed worden, dat Klarna-achtige betaaldiensten de creditcard vervangen en dat de hype rondom AI wegebt ten gunste van realiteitszin.

Foto: Ric Capucho (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond