Deel dit artikel
-

‘Tencent neemt belang in Gorillas’

De Chinese techgigant Tencent zou een belang hebben verworven in de Duitse boodschappen-app Gorillas.

De investering zou zijn gedaan tegen een waardering van een miljard euro en behalve Tencent zouden ook DST Global en Greenoaks Capital meedoen.

Bevestigd heeft geen van de partijen de deal. Er is enkel speculatie die een week geleden begon en vandaag wordt versterkt voor Business Insider.

Gorillas is een kersverse boodschappendienst uit Duitsland die, toch al goed gefinancierd, zijn diensten uitrolt op de thuismarkt, Nederland en Engeland. Het werkt vanuit eigen lokale magazijnen en verkoopt tegen prijzen die concurreren met de normale winkeltarieven. De prijs voor bezorging is 1,80 euro.

Het FD berichtte afgelopen weekend dat vergelijkbare concepten staan te trappelen om in Nederland aan de slag te gaan. Flink is een andere Duitse die hierheen komt, Dija, Weezy en Zapp uit Engeland hebben hetzelfde idee en ook het Turkse Getir treft voorbereiding voor toetreding tot de Nederlandse markt.

Waar DST en Greenoaks meer financiële investeerders zijn, is Tencent eerder een houdstermaatschappij. Het participeert voor langere duur in vele tientallen bedrijven. In het e-commercedomein heeft het in Europa geen serieuze positie, als WeChat Pay buiten beschouwing wordt gelaten. En ook dat is hier enkel bekend via en voor Chinese toeristen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond