Deel dit artikel
-

Tesla accepteert geen cryptomunten meer, koersen storten in

De Bitcoin en andere cryptomunten hebben vannacht een flinke tik gekregen nadat autofabrikant Tesla liet weten dat het niet langer mogelijk is om met bitcoins te betalen. De Bitcoin leverde in eerste instantie 15 procent in en noteerde nu ruim 12 procent lager.

Topman Elon Musk zegt dat hij zich zorgen maakt over de hoge milieu-impact van de cryptomunt. De CO2-voetafdruk van de Bitcoin zou vergelijkbaar zijn met de uitstoot van een land als Nieuw-Zeeland.

Pas als er bij het delven van bitcoins meer duurzame energie gebruikt kan worden, wil Tesla de cryptomunt weer overwegen als betaalmiddel. Ook andere munten die minder dan 1 procent van de energie van Bitcoin gebruiken wil Musk overwegen.

Dat zit er voorlopig niet in. Het delven van de munten, met behulp van krachtige computers die de hele dag staan te stampen op complexe wiskundige formules, gebeurt veelal door schimmige bedrijfjes in met name China, die zo goedkoop mogelijke energie inkopen.

Het besluit is opvallend, want de milieu-impact van cryptomunten was al jaren bekend toen Musk de Bitcoin als betaalmiddel voor Tesla auto’s aankondigde. Die aankondiging zorgde er zelfs voor dat de waarde van de Bitcoin enorm (met 14 procent) steeg.

Alle cryptomunten (de zogeheten altcoins) leverden vannacht in: Ethereum daalde 7,9 procent naar 3929 dollar, XRP daalde 13,8 procent naar 1,32 dollar en de Stellar met 13,5 procent naar 0,6 dollar. De prijs van de Bitcoin daalde zelfs even naar 45.700 dollar, maar krabbelde in Azië weer op.

Tesla kocht eerder 1,5 miljard dollar aan Bitcoin. Musk zegt dat het bedrijf die voorlopig aanhoudt.

Overigens propageert Musk de laatste tijd steeds de dogecoin, ooit begonnen als grap. Zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX zal volgend jaar een satelliet naar de maan lanceren die volledig wordt gefinancierd met de cryptomunt.

Deel dit bericht

9 Reacties

Jean

Musk zou beter in Doge handelen zodat het ruimtevaart project meer middelen krijgt. De bitcoin lijkt voor velen te duur om in te stappen. En te weinig om veel mensen leed aan te doen.

Jeffrey

Titel is beetje misleidend. Musk schrijft expliciet dat hij Bitcoin voorlopig niet accepteert totdat mining groener wordt (kleine kans) en dat Tesla op zoek gaat naar andere crypto die beter voldoen. Hij zegt juist te geloven in de toekomst en toepassing van cryptovaluta.

Vuurden

Wat een nieuws ha ha als er echt niks te melden is dan maar over crypto, gewoon flink bijkopen. Wij kunnen dit zelf ook zien hoor, kom eens een keer met iets leuks, het werk van een frikandellen automaat op het station, oh ja en dat minen veel stroom kost wisten we ook al!

Inge

Weet dienen Musk nog wel wat hij wil, hij draait als de wind

Thei

Het is een rat die over lijken gaat

Vinkje

Musk manipuleert de koers elke keer met z’n jojo uitspraken, pump en dump mannetje!

Remko - eMeals

Ik vraag me af waar dat SPACE X programma op vliegt…. zal wel iets met fossiele brandstof zijn toch…..

Waarschijnlijk koopt EM met zijn vrienden nu grif in op de BTC en diverse altcoins om straks in zeer korte tijd een flinke plus te kunnen pakken.

Slimme man die EM.

Erwin Boogert

De raketten verbranden kerosine en zuurstof.

Je kunt je afvragen of Elon Musk het nodig heeft om op beurzen te speculeren om geldelijk gewin.

Sander - Jaar

Dus de keizer heeft dan toch geen kleding aan? wie had dat gedacht lol

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond