Deel dit artikel
-

Tesla en Ford maken beademingsapparaten

Tesla heeft het ontwerp van zijn eerste beademingsapparaat getoond op YouTube, grotendeels bestaande uit auto-onderdelen. Het bedrijf van Elon Musk wil zijn fabriek in New York, die nu gesloten is, heropenen voor de productie van deze apparaten.

De VS zijn zwaar getroffen door het coronavirus met inmiddels 300.000 infecties. Er is een nijpend tekort aan beademingsapparaten. Volgens Anthony Fauci, directeur van het Amerikaanse gezondheidsinstituut, volgt er een ‘heel heftige week’.

Op zeer korte termijn kunnen de apparaten van Tesla nog niet geleverd worden. Tesla ingenieurs zeggen dat er nog veel gedaan moet worden. Het bedrijf wil ze gratis aan ziekenhuizen leveren.

Ook autofabrikant Ford springt bij met de productie van beademingsapparaten in Michigan. Dat doet Ford samen met de medische divisie van General Electric.

President Trump heeft vorige maand een wet ingeroepen om General Motors te dwingen kunstmatige beademingsapparatuur te produceren. De autofabrieken liggen momenteel stil.

Intussen gaat miljardair Bill Gates met zijn fonds de bouw van vaccinfabrieken financieren. Er zullen zeven veelbelovende vaccins geselecteerd worden, waarvan er slechts een of twee daadwerkelijk zullen worden gemaakt.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond