Deel dit artikel
-

Tesla koopt datacenter van Twitter, wil er meer

Tesla heeft een datacenter van Twitter overgenomen. Het laat verder uit een vacature blijken, dat het meer van dit soort eigen datahotels wil gaan bouwen.

De ambities van autofabrikant Tesla buiten zijn kernmarkt worden duidelijker. Het bedrijf kocht in de afgelopen maanden al een datacentrum van Twitter, onderhandelt over andere overnames, maar blijkt nu ook zelf meerdere datacentra te willen bouwen.

Een vacature voor een baan in de staat Texas meldt onomwonden, dat er een nieuwe betrekking is voor een persoon die datacentra gaat helpen ontwerpen en bouwen. Dat zijn typisch gezien raamloze gebouwen met een rij koeltorens in een industriële omgeving. Aan de binnenkant bevindt zich niet veel meer dan rijen en rijen servers waarop software draait.

De gezochte persoon wordt lid van het team dat verantwoordelijk is voor de bouw van alle fabrieken. Daar maken ze naast auto’s ook batterijen voor in die voertuigen en hele grote accu’s voor energiebedrijven, maar ook zonnepanelen en dus ook software.

In het geval van Tesla gaat het specifiek op AI-software die is bedoeld voor de geautomatiseerde cruisecontrole in zijn auto’s en voor de techniek om die wagens uiteindelijk helemaal autonoom te laten deelnemen aan het verkeer. Zonder menselijke bestuurder. Hiervoor ontwerpt en bouwt het bedrijf ook zijn eigen computerchips en Dojo-supercomputer. Die laatste zal waarschijnlijk de bewoner worden van de nieuwe datacentra. De automaker investeert daar komend jaar een miljard dollar in.

De verwachte ontwikkeling van computercapaciteit:

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond