Deel dit artikel
-

Tesla krijgt tik op beurs na implosie Bitcoin

Tesla wordt op de beurs flink afgestraft door beleggers nu de Bitcoin in twee dagen tijd 10.000 dollar aan waarde heeft verloren. De autofabrikant heeft voor 1,5 miljard dollar geïnvesteerd in bitcoins en kondigde aan de cryptomunt ook als betaalmiddel te accepteren.

De koers staat nu op 48.500 dollar, wat nog erg hoog is. Begin dit jaar kostte een Bitcoin, verreweg de belangrijkste cryptomunt, nog minder dan 29.000 dollar. Afgelopen dagen ging de koers zelfs richting 60.000 dollar.

Ook andere cryptomunten hebben een tik gehad. Zo is ethereum bijna 27 procent goedkoper dan afgelopen zaterdag.

Tesla was mede de oorzaak van de sterke stijging van de Bitcoin.

De nervositeit onder beleggers werd mede aangewakkerd door Janet Yellen, de nieuwe minister van financiën van de VS, die waarschuwde voor de ‘gevaren die Bitcoin vormt voor beleggers en consumenten’.

Deel dit bericht

1 Reactie

Pieter Stoffelsen - heer

Wat een pannenkoek die Musk. Het jaarrapport luidt in USD en de beursnotering is in USD. Het bedrijf zal grotendeels zijn kosten in USD maken. Als je besluit bij verkoop van auto’s Bitcoin te accepteren dat moet je deze BTC op termijn verkopen om weer USD in kas te hebben om je inkoop in USD te kunnen voldoen. Maar deze pannenkoek koopt BTC in plaats van dat hij ze op termijn verkoopt. Hij dekt zijn currency risk niet af maar gaat een onaanvaardbaar groot risk aan. Meteen ontslaan die Musk ..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond