Deel dit artikel
-

Tesla Motors wil af van dealers

Tesla Motors wil zijn elektrische auto’s voortaan direct online verkopen. Dat is momenteel niet mogelijk omdat zeker 48 Amerikaanse staten directe verkoop verbieden of beperken.

Tesla mag maar in enkele staten auto’s via eigen winkels verkopen. Het bedrijf heeft daarom een petitie ingediend bij het Witte Huis.

Tesla Motors is het Silicon Valley-bedrijf van Elon Musk (1971), een van de oprichters van betaalbedrijf PayPal. Hoofd Verkoop George Blankenship leidde ooit Apples retailvestigingen. De nieuwste snufjes worden in de auto’s verwerkt, waaronder een digitaal instrumentenpaneel en het multifunctioneel stuur die media, navigatie, communicatie en verscheidene andere functies combineren. Met Google is bijvoorbeeld gepraat over de zelfrijdende volledig elektrische auto’s.

Musk wil geen traditionele dealer, omdat die conflicterende belangen heeft, namelijk de verkoop van benzineauto’s. Buiten de VS kan Tesla wel directe verkopen realiseren. In Nederland heeft het bedrijf reeds eigen showrooms Eindhoven en Tilburg. Het bedrijf is dermate positief over dit land dat het Europese hoofdkantoor in de Amsterdamse Zuidas komt. Daarvoor wordt momenteel personeel gezocht.

Deze week lieten twee autofabrikanten BMW en Daimler weten ook toekomst te zien in online verkoop. Het kwam vooral BMW op veel kritiek te staan van dealers. De beide autofabrikanten willen het dealernetwerk echter niet opheffen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond