Deel dit artikel
-

Test Aankoop: geen doeltreffende concurrentie tussen telecomaanbieders

De Belgische ministerraad lijkt van mening te zijn dat de marktwetgeving volstaat om een gezonde en doeltreffende concurrentie tussen telecomaanbieders tot stand te brengen. Consumentenorganisatie Test Aankoop moet echter vaststellen dat het tegendeel waar is: jaar na jaar stijgt de telecomfactuur voor de Belgische consument. Tussen 2017 en 2021 zijn de telecomprijzen gemiddeld met 3 tot 6 procent gestegen.

België is ook veel duurder dan zijn buurlanden. In een recente studie stelde de consumentenorganisatie vast dat surfen op het internet in de buurlanden gemiddeld 30 procent goedkoper was. Maar het zijn vooral de prijzen van de pakketten die een probleem vormen: de gemiddelde kostprijs van een pakket met internet, televisie en telefonie bedraagt in België 73 euro per maand. In Duitsland is dit 32 en in Frankrijk 59 procent goedkoper.

De plannen van de Belgische regering voorzien wel in een eventuele vierde exploitant, maar die moet zich richten op zakelijke markt. Test Aankoop betreurt deze niet te missen kans om de concurrentie te vergroten en de prijzen voor de Belgische consument te verlagen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond