Deel dit artikel
-

Belgische Test Aankoop pleit voor lagere telecomprijzen

De Belgische consumentenbond Test Aankoop wil dat de tarieven van telecombedrijven worden verlaagd.

Vorige week organiseerde Test Aankoop een digitale ronde tafel rond de telecomprijzen in België. Aanleiding was de studie die de consumentenorganisatie in juli jongstleden publiceerde waaruit bleek dat het land aan de kop van het Europese prijzenpeloton rijdt.

Tijdens het debat werden de resultaten voorgelegd aan Petra De Sutter, minister van Telecommunicatie, het BIPT, sectororganisatie Agoria en Citymesh-Cegeka, een bestaande speler uit de B2B-markt met uitgesproken ambities richting de consument.

De consumentenorganisatie constateert dat op het net surfen in buurlanden gemiddeld zo’n 30 procent goedkoper is. Vooral de bundelprijzen vallen op: de gemiddelde kostprijs voor internet, tv en telefonie in één pakket bedraagt in België 73 euro per maand, in Duitsland is dit zo’n 32 procent minder, in Frankrijk maar liefst 59 procent.

Tijdens het debat bleken de meeste belanghebbenden te beamen dat de prijzen voor de klant te hoog liggen. De telecomregulator haalde weliswaar de hoger liggende koopkracht in ons land aan en stelde een andere methodologie van prijsonderzoek te hanteren, maar was het volledig eens over conclusie, net als minister De Sutter en Citymesh-Cegeka.

Test Aankoop herhaalde zijn oproep om een vierde speler toe te laten op de markt om op die manier te zorgen voor meer concurrentie met de bestaande operatoren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond