Deel dit artikel
-

The Cloud, je eigen donderwolk

The Cloud is een interactieve lamp en een draadloos speakersysteem, ontworpen door ontwerper Richard Clarkson om een donderwolk na te bootsen als een kunst- en gebruiksvoorwerp. 

Door gebruik te maken van bewegingssensoren, detecteert The Cloud de aanwezigheid van een persoon en reageert met bliksemflitsen en dondergeluiden, afhankelijk van de beweging die persoon. Als de donder even teveel is, kan het geluidssysteem ook gebruikt worden als een draadloze Bluetooth speaker. Desgewenst kan dan ook de kleur van het licht aangepast worden en kan het licht reageren op de muziek. Natuurlijk kan de lamp ook gewoon als nachtlamp in een kinderkamer of als sfeerlicht worden gebruikt.

De smart lamp heeft als basis het open source-platform Arduino en samen met alle componenten (voeding en speakers en microcontroller) zit deze verborgen in de speciale sponsachtige fiberfill constructie in combinatie met vilt van zo’n 70 bij 35 cm groot.

De lamp is voor 3360 dollar te bestellen op de website van Richard Clarkson en heeft een levertijd van vier tot zes weken. Er zijn ook nog twee ‘goedkopere’ versies verkrijgbaar die alleen maar als lamp dienen, deze zijn respectievelijk 960 en 1560 dollar.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond