Deel dit artikel
-

The Mediator Group wil 20 procent winstgroei

The Mediator Group, sinds 1 oktober ontstaan uit een fusie van PuntEDU, REvents, SMG en Mediator Internet, streeft naar 15 tot 20 procent winstgroei per jaar. Dat zegt algemeen directeur Joost Becking. Het nieuwe bedrijf, dat zich heeft toegelegd op blended learning, zegt de plannen voor acquisities al klaar te hebben liggen.

Alle vier de fusiepartners waren al winstgevend, behalve PuntEDU dat break-even draait, aldus de nieuwe algemeen directeur van The Mediator Group Joost Becking. De groep is volgens hem geheel uit eigen middelen gefinancierd en volgens Becking "vanaf het begin winstgevend".

Becking wil niet zeggen hoeveel gecombineerde omzet de vier hebben. Na enig aandringen spreekt hij van "enige miljoenen euro's". Becking zegt te streven naar een omzetgroei van 50 procent per jaar en een winstgroei van 15 tot 20 procent per jaar voor zijn groep. "Deze fusie maakt onderdeel uit van een strategie die ik al een tijd volg. Plannen voor acquisities liggen klaar", voegt Becking daar aan toe. The Mediator Group telt momenteel twintig werknemers en wil volgend jaar doorgroeien naar dertig.

"Blended Learning is de combinatie van traditionele en elektronische leermethodes", zegt Becking. "Kennisoverdracht kan door ons op de meest efficiënte manier worden aangeboden: in de klas op internet, of door een seminar of evenement." The Mediator Group beweert door kennisoverdracht het rendement van bedrijven te kunnen verhogen.

Alle vier de fusiepartners hebben kennisoverdracht als core business.
PuntEDU (new media gerelateerde marketing & communicatieopleidingen), REvents (evenementen en seminars), SMG (eindgebruikerstrainingen) en Mediator Internet (e-learningssoftware) werkten al enkele jaren nauw samen. Voorlopig zal The Mediator Group de afzonderlijke merken handhaven

Becking:"De fusie is marktgedreven. De markt wil één aanspreekpunt met generalisten die tegelijk specialisten zijn." Volgens Becking staan de budgetten voor cursussen en studies onder druk en willen klanten tegelijk "voor hetzelfde of een kleiner budget" meer rendement.

Het initiatief voor het samengaan is uitgegaan van algemeen directeur Becking. Arko van Brakel van PuntEDU gaat de marketing doen, Bas Hof van REvents wordt verantwoordelijk voor de events. Alle drie de partijen zijn gehuisvest in het Amsterdamse pand van Mediator Internet, dat Becking naar eigen zeggen "op de groei heeft gekocht".

Deel dit bericht

6 Reacties

Koos Koets

Erg aardig, maar welk bedrijf wil nou geen winst en omzetgroei, wat Becking zegt klopt op zich wel, maar de dingen die hij roept worden op dit moment door vrijwel elke internet gelieerde onderneming geroepen, kortom, what else is new? Ik had liever van Becking gehoord wat nou EXACT uniek is aan de service die hij bied, en op welke feiten zijn prognoses gebaseerd zijn.

Peter van Overbeeke

Koos, alleen azijn-zeikerds staan langs de kant en kraken nieuwe initiatieven af. Ik zie deze samensmelting vol vertrouwen tegemoet. Over de volledige breedte kennis-overdracht aanbieden, met gespecialiseerde units voor elke toepassing. Misschien missen ze nog iets, maar mij lijkt er toch wel iets unieks tot stand te zijn gekomen. Hier is m.i. weer een kans om 1+1=3 tot stand te laten komen. Ik moedig het dus aan!

Koos Koets

Koos, ik ben allerminst een azijn-zeiker, al reeds in 1997 was ik al betrokken bij e-learning projecten, ik weet dus waar ik over spreek, en ja wij waren toen ook al winstgevend, het feit waar ik Becking op becritiseer is dat hij niet duidelijk maakt waarom zijn onderneming nou zo speciaal is. En och je weet zelf wel als je de branche een beetje volgt dat je niet te veel waarde moet hechten aan voorspellingen, ik kijk liever over 2 jaar wat er van terecht is gekomen.

W. van Strij

Gewoon even naar kvk.nl en de cijfers tot nu toe gedeponeerd door de heer Becking opvragen. Dan weet je verder wel wat ik bedoel. Erg leuk overigens, de heer Becking heeft zijn volledige accountants-rapport gedeponeerd waarop zelfs zijn verkeersboetes staan vermeld. 26 pagina's, mag je niet missen.

Jan Sellis

Ik wens de mensen hierachter in ieder geval veel succes toe. Ik heb het volste vertrouwen dat deze nieuwe 'samenwerking' een succes kan worden. Wat ik gezien heb van PuntEDU was in ieder geval een bedrijf waarin hard gewerkt werd en waar men goede en orginele ideeen had. Jammer dat ook zulke bedrijven in het nauw zijn gekomen door de economische teruggang. Koos: tuurlijk moeten ze het nog waarmaken. Maar ik denk dat de mensen hierachter een goede kans hebben. En het lijkt me juist goed om een duidelijke doelstelling te hebben voor de komende tijd. Of je die haalt is een tweede.

de verkopert

Met de kennis en ervaring die de initiatiefnemers meebrengen, moet er zeker succes behaald kunnen worden. Ik wens alle medewerkers van de Mediator Group dan ook veel wijsheid toe. Ik ben erg benieuwd wat er over twee jaar voor organisatie staat.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond