Deel dit artikel
-

The Next Web lanceert datadienst Index

De makers van nieuwssite The Next Web brengen een tracker op de markt die de internationale ontwikkelingen van startups in kaart brengt. De datadienst geeft per bedrijf, stad of land het zakelijk nieuws weer.

Index laat zien welke nieuwsitems in de techsector internationaal trending zijn, maar gebruikers met een geregistreerd account kunnen ook een bedrijf of bepaalde regio volgen. Bedenker Patrick de Laive: “Er zijn tegenwoordig zoveel techbedrijven dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Index volgt startups en techbedrijven op de manier waarop Thomson Reuters en Bloomberg dat doen voor beursgenoteerde bedrijven.”

De basis van Index is een combinatie van machine learning, menselijk schiften en slim zoeken. De database bevat bij de lancering vandaag zo’n vijftienduizend bedrijven, waaronder zes- à zevenhonderd Nederlandse. Als bron van de site gelden zo’n honderd sites van mediabedrijven die rapporteren over de technologiesector. De data-analysetechnologie haalt plukt alle relevantie informatie uit de verhalen en stopt die in de doorzoekbare database.

“Eind 2015 moeten er honderdduizend bedrijven in het bestand zitten.”

Geregistreerde gebruikers kunnen de site momenteel helemaal gratis gebruiken. Het vijfkoppige team achter Index werkt echter aan verbeteringen en uitbreidingen waarvan een deel geld kan gaat kosten om te gebruiken. Welke features dat zijn, zijn De Laive en zijn team nog niet uit.

“We denken dat er behoefte is aan de betaalbaar product, of dat nou journalisten, investeerders of startups zijn.”

Foto: Nelson L (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond