Deel dit artikel
-

In The Pocket en Koninklijke Visio ontwikkelen Apple Vision Pro app voor slechtzienden

De Europese digital product studio In The Pocket en Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, slaan de handen in elkaar. Samen ontwikkelen zij een Proof of Concept (PoC) die gebruikmaakt van de Apple Vision Pro Virtual Reality (VR) bril.

Koninklijke Visio heeft Augmented Reality (AR) en VR-technologie reeds succesvol ingezet voor training en onderwijs. De Apple Vision Pro scant de ruimte rondom de gebruiker en detecteert mogelijke obstakels. Zodra de gebruiker in de buurt komt van een obstakel (zoals een muur, een tafel, een stoel) zal die een geluid horen uit de richting van het obstakel. Met spatial audio kan de gebruiker nauwkeurig achterhalen waar het obstakel zich precies bevindt. Hoe dichter die bij het obstakel komt, hoe sneller het geluid herhaald wordt. Hier is te zien hoe dit in zijn werk gaat.

Op dinsdag 11 juni vindt een cruciale testfase plaats in Breda, waarbij de Proof of Concept wordt uitgeprobeerd door een testpubliek van slechtziende mensen. Tijdens deze test willen In The Pocket en Visio de effectiviteit van de Apple Vision Pro in een real-world omgeving evalueren en waardevolle inzichten verzamelen om de technologie verder te verfijnen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond