Deel dit artikel
-

The Priceline Group heet voortaan Booking Holdings

The Priceline Group, het moederbedrijf van Booking.com, priceline.com, Kayak, Agoda, Rentalcars.com en OpenTable, gaat voortaan door het leven als Booking Holdings. Booking is verreweg het grootste merk qua omzet en dat wordt gereflecteerd in de nieuwe naam van de groep.

The Priceline Group kocht de Nederlandse hotelboekingssite Booking.com in 2005 voor 110 miljoen euro, ongeveer de helft van de jaaromzet. In 2016 was dat 7,1 miljard en bedroeg de winst 2,4 miljard euro. De gehele Priceline-groep zette toen 10,74 miljard dollar om. Niet zo verwonderlijk dus dat Glenn Fogel, CEO van Booking Holdings zegt dat de naamsverandering logisch is gezien de belangrijke rol van Booking.com.

“Het is ons grootste merk met een portfolio van meer dan 1,5 miljoen accommodaties, 1 miljoen boekingen per dag en een significante meerderheid van het aantal boekingen en de operationele winst van Booking Holdings. We staan op een bepalend moment in de geschiedenis van ons bedrijf. Deze verandering brengt ons bedrijf in lijn met onze grootste business, verbindt onze merken met een naam die staat voor het boeken van geweldige belevingen en laat beter zien dat we echt een mondiale operatie zijn geworden.”

Het hoofdkantoor van Booking Holdings blijft in de VS staan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond