Deel dit artikel
-

Over the Top-video in Nederland naar 350 miljoen euro

De omzet van over the top-videodiensten in Nederland, zoals Netflix en Videoland, groeide tot 350 miljoen euro in 2019.

Dat is zestien procent van de in totaal 2,24 miljard euro die er hier wordt uitgegeven aan televisie- en videodiensten. In 2017 lag dat percentage nog op dertien procent. Nieuwe cijfers van Telecompaper laten zien dat er sindsdien een gestage groei plaatsvond.

Ziggo is de grootste TV-video aanbieder van Nederland met een marktaandeel van 47,3 procent in 2019, dalende van meer dan 49 procent in 2018. KPN is nummer twee met 25,4 procent na een kleine marktaandeel groei in 2018 en Netflix volgt met 11,3 procent ook na een kleine groei in 2019.

De uitbraak van het coronavirus zorgt er volgens de onderzoeker voor dat huishoudens minder snel tv-abonnementen opzeggen en mogelijk meer OTT-videodiensten gaan stapelen. Men zou makkelijk een abonnement op Amazon Prime Video nemen naast Videoland en niet de een voor de ander inruilen.

Recente cijfers van GfK DAM laten zien dat een miljoen Nederlanders interesse heeft getoond voor Amazon Prime Video. Hetzelfde bereiksonderzoek laat zien dat NPO was in maart de grootste gastheer voor video on demand was.

Foto: Arthur Cruz (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond