Deel dit artikel
-

Thomas Joosten weg als CEO Zanox

De complete directie van Zanox International wordt vervangen, onder wie CEO Thomas Joosten, en enkel de financieel directeur blijft aan. De directie van fusiebedrijf Affiliate Window neemt de controle over.

Dat maakte Zanox zojuist bekend, en werd in Nederland als eerste opgepikt door Performance.nl.

Mark Walters wordt de nieuwe algemeen directeur. Hij laat zich ondersteunen door operationeel directeur Adam Ross en technologiebaas Peter Loveday. De zittende CEO, verkoop- en technisch directeur vertrekken na een overgangsfase waarin ze hun opvolgers zullen inwerken.

Deze maatregel vloeit voort uit het afronden van de fusie tussen Zanox en Affiliate Window. Technisch gezien werd de fusie, ingezet in 2010, in november 2013 afgerond. De raad van commissarissen besluit die nu ook operationeel door te voeren met de vervanging van de leiding.

Joosten werd op 1 februari 2013 aangesteld als CEO van Zanox International in Duitsland. Het is niet duidelijk of hij moest fungeren als tussenpaus of dat de Engelsen afgelopen jaar een machtsgreep hebben bekokstoofd achter de schermen. Affiliate Windows levert al jaren goede financiële resultaten binnen het fusiebedrijf.

Axel Springer rapporteerde over het tweede kwartaal een omzet van 371 miljoen euro over het bedrijfsonderdeel waar Zanox onder valt. Dat is een plus van 9,5 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Deel dit bericht

2 Reacties

Leonard Wolters

zanos, gekokstoofd. Nieuwe redacteur?

Erwin Boogert

Zal hem er eens goed op aanspreken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond