Deel dit artikel
-

Thuisbezorgd.nl naar de beurs voor 1 miljard euro (update)

Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd, wil naar de beurs. Volgens Bloomberg moet de beursgang 1 miljard euro opleveren.

Bloomberg citeert anonieme bronnen die melden dat het bedrijf met adviseurs spreekt. Eigenaar Jitse Groen had vorig jaar al aangegeven dat hij binnen een jaar een beursintroducie wilde.

Takeaway is actief in tien landen, waaronder Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Vietnam. In verschillende landen heeft het bedrijf ook een pizzabezorgdienst.

Groen begon het Utrechtse bedrijf als 21-jarige student. Inmiddels is Takeaway de grootste maaltijdgerelateerde bestelsite van Nederland. Het bedrijf verwacht pas dit jaar winst te maken.

Thuisbezorgd.nl maakte vandaag de overname van de Amsterdamse startup Tante Bep bekend. Daarmee kan Thuisbezorgd.nl ook voor restaurants gaan bezorgen.

Deel dit bericht

4 Reacties

Jacob Lageveen

Dat is nogal wat, maar ik denk wel dat het dit waard is. Ik denk zelfs dat het nog behoorlijk onderschat is.

Gerrit

Jacob, natuurlijk! Een bedrijf dat nog nooit winst heeft gemaakt moet veel meer waard zijn dan 1 miljard!

Tadek Solarz

Februari dit jaar schreef ik een blog over het dossier thuisbezorgd.nl. Ik schreef ondermeer “Thuisbezorgd is op zoek naar een exit, want daar draait het in werkelijkheid allemaal om”. Nu, nog geen twee maanden later is het zover. De media melden een op handen zijnde beursgang tegen een waardering van een miljard euro. Misschien kun je in dit artikel wat aardige achtergrond details vinden.

http://tadeksolarz.blogspot.nl/2016/02/de-cijfers-van-thuisbezorgtnl-bezorgen.html

Gijs Vroom

@Tadek
Dank voor je aanvulling!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond